(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
MEDOVÁ KACHNÍ PRSÍČKA
Potřebné ingredience
Kachní prsa (s kůží nebo bez) pomeranč zázvor (sušený nebo čerstvý) vývar sůl solamyl sojová omáčka, med
Postup přípravy
Kachní prsa nařežeme na špalíky (možno ponechat kůži a nebo bez kůže a nebo část špalíčů s kůží část bez)
Prsa naložíme do sojové omáčky smíchané se solamylem a medem, můžeme osolit (nemusíme, záleží jakou máte sojovou omáčku) okořeníme zázvorem, vymačkáme pomeranč. (dobré je přidat i trochu pomerančové kůry nastrouhané na tenoučké nudličky)
Necháme tak hodinu marinovat.
Rozpálíme pánev a prsa z prudka opékáme. Kůže pustí tuk,takže nemusíme dávat na pánev žádný tuk. Vypékáme špalíčky dokud není kůže pěkně hnědá. Tuk,který kůže pouští můžeme sbírat a dávat pryč. (hodí se pak klidně pod pečené kuře nebo s chlebem mňam)
Když máme špalíčky hezky opečené, podlijeme vývarem a přidáme na kostičky nakrájený pomeranč a dusíme do měkka. Dochutíme solí.
Trvá to cca 20 minut, prsíčka jsou krásně měkká! Je to mňamka.
Zdobíme nakrájeným pórkem. A podáváme s bramborovou kaší, rýží, hranolkama, jak kdo chce. Klidně i jen tak se salátem.
Prsa naložíme do sojové omáčky smíchané se solamylem a medem, můžeme osolit (nemusíme, záleží jakou máte sojovou omáčku) okořeníme zázvorem, vymačkáme pomeranč. (dobré je přidat i trochu pomerančové kůry nastrouhané na tenoučké nudličky)
Necháme tak hodinu marinovat.
Rozpálíme pánev a prsa z prudka opékáme. Kůže pustí tuk,takže nemusíme dávat na pánev žádný tuk. Vypékáme špalíčky dokud není kůže pěkně hnědá. Tuk,který kůže pouští můžeme sbírat a dávat pryč. (hodí se pak klidně pod pečené kuře nebo s chlebem mňam)
Když máme špalíčky hezky opečené, podlijeme vývarem a přidáme na kostičky nakrájený pomeranč a dusíme do měkka. Dochutíme solí.
Trvá to cca 20 minut, prsíčka jsou krásně měkká! Je to mňamka.
Zdobíme nakrájeným pórkem. A podáváme s bramborovou kaší, rýží, hranolkama, jak kdo chce. Klidně i jen tak se salátem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
amandapalm
(upraveno)
12. 6. 2012, 20:57
Nechybí tam ten med? A není škoda trápit kachní prsa 20 minut? Dělají se stejně jako steaky.
nahlásit

RIBICKA
(upraveno)
5. 7. 2012, 21:29
@amandapalm
no jo med, se nějak vytratil
20 minut - no když je to s kůží tak se to jinak nevypeče a nevypečená kachní kůžička není nic moc



nahlásit